ďťż
Ĺťona mnie opierniczyĹa
Opiszę prosty sposób przygotowania i porcjowania karmy dla rybek mięsożernych. Pewnie dla większości z Was jest to banalne, jednak może komuś przypadnie do gustu moja metoda.
Skład: o tym decydujemy sami może być jeden jak i wiele składników. Ja zdecydowałem się na: - 700 gram serc indyczych - 700 gram serc kurzych - 500 gram mintaja (filet) - 2 jajka kurze całe Całość mielimy i dokładnie mieszamy. Gotową masę wykładamy na blaszce,tacy lub innym płaskim naczyniu (1-2 cm grubości), po czym wkładamy wszystko do zamrażarki. Po około 2 godzinach (lekko zmrożone) wyjmujemy i nożem "nacinamy" na porcje jakie będą nam odpowiadały. Wkładamy ponownie do zamrażarki. Po całkowitym zamrożeniu (około 5 godzinach) Wyjmujemy masę i dzielimy nożem na kostki. Tak przygotowane kostki wkładamy do woreczka, z którego później z łatwością będziemy mogli wyjmować oddzielnie każdą kostkę. Na zdjęciach kostki wielkości około 3cm\4cm\1,5 cm grubości (40% całości porcji- reszta na drugiej tacy) Fajny i pomysł na mrożonki dajesz tam tylko mięso? Ja myślałam o mięsno-warzywnej mrożonce. Podobno bardzo dobre są serca wołowe ale nie mam czasu się wybrać do sklepu, który od czasu do czasu maje w świetnej cenie. mix robię co prawda inny, pod paletki... ale.. sposób porcjowania mi się podoba, tak że dzięki za pomysł
|
WÄ
tki
|