Żona mnie opierniczyła
Produkty:
mro¿one maliny (600g), w sezonie ¶wie¿e 1/4 szklanki cukru (ok. 310 ml) 4 szklanki wrz±tku (1 l) sok wyci¶niêty z 2 cytryn plasterki cytryny Rzeczy: du¿y rondel szklanki-miarki drewniana ³y¿ka t³uczek do ziemniaków sitko Przepis: 1. Prze³ó¿ rozmro¿one maliny do rondla i dodaj cukier. 2. Gotuj w ¶rednim ogniu 20-25 minut, ci±gle mieszaj±c, dopóki cukier siê nie rozpu¶ci. 3. T³uczkiem do ziemniaków starannie rozgnieæ maliny. Przeced¼ p³yn przez sitko.Sok powinien byæ czysty, bez resztek owoców. 4. Wyci¶nij i przeced¼ sok z 2 cytryn. Dodaj do soku z malin. 5. Zagotuj 4 szklanki wody, wlej do soku malinowego. 6. Ostud¼, a nastêpnie wstaw sok do lodówki. 7. Rozlej do wysokich szklaneczek. Przed podaniem do ka¿dej wrzuæ cienki plasterek cytryny. Przepis pochodzi z ksi±¿ki ,,Ksi±¿ka kucharska Ania z Zielonego Wzgórza" Przepis i ksi±¿ka napisana przez Kate Macdonald, wnuczkê Lucy O, fajne Jak wykombinuje sk±d¶ maliny to zrobiê ;p A jak przeczyta³am tytu³ tego tematu to mi siê od razu skojarzy³o z winem którym opi³a siê Diana ;d Trzeba bêdzie kiedy¶ spróbowaæ, ale mam nadziejê, ¿e nie zadzia³a na mnie tak jak na Dianê podczas przyjêcia u Ani. ; p mam nadziejê, ¿e nie zadzia³a na mnie tak jak na Dianê podczas przyjêcia u Ani. ; p Powinno byæ dobrze, pod warunkiem, ¿e nie pomylisz butelek mam nadziejê, ¿e nie zadzia³a na mnie tak jak na Dianê podczas przyjêcia u Ani. ; p Powinno byæ dobrze, pod warunkiem, ¿e nie pomylisz butelek ... I nie chapniesz sobie wina porzeczkowego a u mnie to nic pewnego ; ) Krótko: Wyrzuæ wszystkie butelki z winem porzeczkowym z domu! : D
|
WÄ…tki
|